Monday, November 30, 2009

TG Nik Abdul Aziz Makin Teruk...


Sejak dua menjak ni, nama Tok Guru menjadi sebutan di media massa (cetak n elektronik) samada disebelah PR atau BN. Tok Guru dah lama berpolitik. Semakin banyak kata-kata Tok Guru yang menusuk kalbu. Menyebabkan UBN cuba membunuh karektor Tok Guru yang dikenali orang berilmu dan beramal dengan ilmunya.

Ilmu dan amal yang dimilikinya menyebabkan Tok Guru makin teruk diserang oleh UBN. Kisah Kerajaan Perpaduan, Kisah menantunya, kisah penajaan Haji dan Terkini kisah doanya yang menjadikan Tok Guru mempunyai aura yang menerukkan UBN. UBN pulaterpaksa menggunakan Tok Peti dan golongan mamak untuk membunuh karektor Tok Guru, satu karektor ulamak pewaris para nabi yang dianugerahkan oleh Allah swt.

Sebelum ini juga, golongan Tok Peti dan mamak ini juga selalu digunakan untuk menyerang Tok Guru. Mereka bercakap atas akhlak Islam ke atas Tok Guru yang sememangnya dah berakhlak. Tok Peti dan mamak ni, tidak pernah mempersoalkan rasuah , penipuan, penindasan, kezaliman dan entah apa binatang lagi (pinjam kata-kata Ust Hj Ramli Wahab dlm khutbah rayanya) kemungkaran yang dilakukan oleh UBN. Mereka menjadi "syaitonuakhras".

Tok Guru pernah menyatakan Allah Taala itu samseng. Tok peti dan golongan mamak inilah yang bersuara untuk menunjukkan betapa berhemahnya mereka. Pendek kata kalau Tok Guru bersuara merekalah tukang sanggah dan disebalik sanggahan itu menampakkan mereka "pengampu" kepada pemimpin umNO.

Apa pun Tok Guru tetap macam tu, makin teruk diserang semakin bisa ucapannya. Sebelum ini teman tidak dapat melihat perwatakan Islam yang menyeluruh. Dulu masa kecik-kecik hanya diajar bab ibadah sahaja. Bab akhlaknya bila lalu depan orang tua kena membongkok. Jumpa orang kena salam. Bab haram halal ni babi ngan anjing je. Semoga Tok Guru sentiasa dianugerahkan kesihatan yang baik dan akal yang bernas.

SB : Tunggu Agus jemput Tok Guru dan Harussani dalam Hujah. Tok Guru dah bagi jawapan sedia untuk bertemu sesiapa untuk mendapatkan penjelasan...

No comments:

Post a Comment