Thursday, December 3, 2009

Ahli umNo tak payah bayar..."Jadi juga ropenya" kata hati teman bila baca tulisan Bai dalam blognya "sendiri mau ingat". Sebelum PR memerintah memang kerajaan BN nak buat parkir berbayar di pekan Gopeng. Orang pasar banyak yang merungut. Berniaga tak seberapa untung, letak kereta kena cukai. Orang yang nak beli ikan di pasar Gopeng pun pasti merungut. Kena buat budget parking bila ke pasar.

Orang yang pergi pasar hari selasa juga pasti merungut. Orang yang memang biasa ke Gopeng pasti merungut. Sat lagi ramai orang parking kat masjid lama Gopeng. Pengerusi boleh demand le. Supaya semua orang akan merungut.. merungut..merungut.

Tapi... orang umNo ni rungut je lebih. Nampak dacing... meleleh ayor lior. "Bodoh tak boleh diajor , cherodik tak boleh diikut" kata orang tua-tua. Sebab ada juga orang umNo yang bagi tau, "kalau tak dikutip cukai mana nak dapat duit ?" Jawapan bodoh daripada pemerintah yang bodoh yang membodohkan otak mereka dengan BTN.

SB : Ahli umNo boleh tunjukkan kad ahli untuk dapat diskaun bayaran....
* Gambar diambil dari blog "sendiri mau ingat "

1 comment:

  1. gopeng ni dah le kategori pekan koboi, lagi plak nk bt parking berbayar..kesian btul..nk pegi pasar lambak beli kueh cakoi pon kena byr parking? nk g pasarayaku beli stokin pon nk kena byr parking ke? tlg lah cerodik sket umno ni, usahla diseksa rakyat..menteri2 kome kan kaye,cuba idup bersederhana cam TGNA, ketenangan dan kebahagiaan bukan hny pd harta dan kemajuan je..lengang je la pekan gopeng agaknye lepas ni..

    ReplyDelete